Begin 2011 werd dirigent Henriëtte Eikenaar uit Enschede, benaderd om een nieuw gemengd koor op te starten in het zuidelijkste deel van Enschede.

Met haar ervaring als dirigent van diverse koren en gezelschappen, zoals het in 2009 gestarte zusterkoor "OverdagKoor Enschede", [INFO] werd er al snel door een aantal zittende bestuursleden van het OverdagKoor Enschede, met de oprichting van het Grensland Overagkoor begonnen.

De allereerste repetitie

Het "Grensland Overdagkoor" ( kortweg GO ! ) is een koor voor iedereen, van alle leeftijden en voor elke zangstem. Inmiddels hebben wij een middelgroot Gemengd Zangkoor van zo'n 55 leden, waarbij alle stemmensoorten rijkelijk vertegenwoordigd zijn hoewel, zoals bij bijna alle gemengde koren, de mannenstemmen het minst gevuld zijn.

Het is immers een reuze gezellige sociale bezigheid om te zingen in een koor in de ochtenduren!

Onze 1e Kerstaubade mét meezingend publiek.

Ons koor is aangesloten bij de EZB (Enschedese Zangersbond) & LOVOK (landelijke organisatie van ouderenkoren)